Over Beyond Bars

Beyond Bars is een muziekstudio en label gevestigd in het centrum van Rotterdam pal onder het grand café van de Heilige Boontjes. En dat is niet toevallig, wat Beyond Bars is opgericht door Rodney van den Hengel en Jeroen Koster. Rodney is één van de twee oprichters van de Heilige Boontjes en is vriendschappelijk en zakelijk al meer dan 20 jaar verbonden met Jeroen. 

In de vele gesprekken die ze voerden kwam de wens en het idee naar boven om iets met muziek te gaan ondernemen wat in de lijn ligt met het concept van de Heilige Boontjes; ruimte en mogelijkheden bieden aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt om hun talent te ontwikkelen.

In de Beyond Bars studio wordt gewerkt aan verschillende projecten, zowel maatschappelijke als commerciële projecten. Positiviteit, respect en gezonde werkethiek staan hoog in het vaandel bij Beyond Bars. 

Jeroen is aan de Rockacademie afgestudeerd als muzikant en muziekmanager zet zich in om iedereen die in de studio binnenstapt te helpen met de juiste tools op muzikaal gebied; muziekproducties, teksten, zakelijke ondersteuning. Rodney is re-integratiedeskundige en sociaal en maatschappelijk vormer en kan begeleiding bieden op verschillende vlakken. Hij kijkt naar het totaalplaatje en herkent snel waar er eventueel kansen liggen buiten het muzikale vlak om, bijvoorbeeld op gebied van werk en studie.


Stichting  Talentz Skool

Stichting  Talentz Skool is opgericht op 30 maart 2015 in navolging op het bedrijf de Talentenfabriek van Rachel Heymach. Zij studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) met de specialisatie Samenlevingsopbouw en Educatie aan de Hogeschool Rotterdam. Hiernaast verdiepte ze zich in criminologie en bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. In haar loopbaan gaf ze trainingen, begeleidde vrijwilligers en deed beleidsmatig werk. Het werd Rachel steeds duidelijker dat ze graag kinderen die het moeilijk hebben, wilde helpen zich goed te ontplooien. Deels uit eigen ervaring zag ze dat toneel, muziek en dansen kinderen en jongeren enorm kan helpen zich uit te drukken en zich zekerder te voelen. Kinderen ontdekken dat ze talenten hebben en dat kan ze helpen bij hun opleiding en hun sociale contacten.

Visie
Talentontwikkeling en empowerment zijn krachtige instrumenten waarmee de vaardigheden worden bevorderd en het zelfvertrouwen wordt vergroot.

Door te investeren in kinderen plant je zaadjes voor een vruchtbare toekomst. Door te investeren in gezinnen geef je kinderen en ouders hoop, een gevoel van eigenwaarde en kracht waardoor zij met daadkracht van betekenis kunnen zijn voor hun omgeving en de maatschappij.

Met deze visie startte Rachel in 2004 haar bedrijf op en in 2015 Stichting Talentz Skool om talentontwikkelings gerichte activiteiten op een professionele manier verder te ontwikkelen.

Missie
Effectief bijdragen aan talentontwikkeling, armoedebestrijding, doorbreken van sociaal isolement en sociale uitsluiting bij kinderen en gezinnen. 

Het het vergroten van kansen waardoor de capaciteiten van kinderen en gezinnen worden bevorderd en de basis wordt gelegd voor een goede toekomst.


 

© 2020 - 2024 Goodies for Goodness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel